EN DESIGNBYRÅ
MED BRED KOMPETENS
Design | Tryckeri | Foto & Film

VAD GÖR EN DESIGNBYRÅ?

En designbyrå är ett företag med kreativt fokus som tillhandahåller, Projektledning, Art Direction, Copywriting, Grafisk formgivning, Grafisk Produktion, Fotografering & Film, Digitala tjänster för webb m.m. Därför kan det vara skönt att hålla allt samlat på ett och samma ställe. Vi anpassar resurser efter uppdragets storlek, litet som stort och hjälper er hela vägen i mål. På toppen av detta tillhandahåller vi också en fullfjädrad Tryckproduktion! Bra va?!

En grafisk profil lyfter företagets kommunikation, oavsett om den är intern eller extern. Den ska vara professionell, väcka intresse och berätta vilka ni är.
För att hålla en bra kvalitet på allt ni kommunicerar behövs en enhetlig grafisk profil som följer en röd tråd i era olika material. Genom att använda den grafiska profilen konsekvent ökar kännedomen om ert företag utåt mot era befintliga och potentiellt ny kunder. En grafisk profil innehåller logotyp, typsnitt, färgpalett, fotomaner och andra grafiska element som kan tänkas behövas i form av ikoner, mönster osv. För att upprätthålla den grafiska profilen kan man även göra en grafisk manual.

Företagets logotyp är ert ansikte utåt. Den kan många gånger vara avgörande för om ett företag vill vända sig till er för era tjänster eller produkter. En professionell logotyp ökar chanser till framgång och lönsamhet!

När den grafiska profilen är satt och utarbetad för företaget behövs oftast foto och film. Detta är många gånger huvudnyckeln för en lyckad marknadsföringskampanj eller annonsering. Det är primärt foton som tillsammans med den grafiska profilen stärker upp er identitet och visar vilka ni är, bilderna och filmerna kan även implementeras på hemsida och i ert presentationsmaterial.

Med 20 års erfarenhet i branschen hjälper Grafstad Designbyrå er verksamhet med pusselbitarna för lyckade bilder som kommer stärka ert varumärke eller företag på många sätt, oavsett om det är mode, produktbilder, imagebilder, porträtt eller styling för stillbild eller film.

Vi ser efter behovet och återkommer alltid med förslag beroende på budget och önskemål, för att se vad som är möjligt för just er.

Många gånger är det svårt att veta vilka filer som ska användas för trycksaker, ska det tryckas digitalt eller offset? Är det rätt färgblandning? Finns det utfall? Vilken tryckprofil ska det vara? Vilket papper är bäst?

Frågorna kan vara många och specifika men vi har väldigt bred kompetens samlad för att hjälpa alla företag med specifika behov och budgetar.

Eftersom Grafstad Designbyrå också är en tryckbroker har vi ganska låga kostnader. Eftersom vi har ett nära samarbete med våra tryckerier kan vi därmed erbjuda hög kvalitet och konkurrenskraftiga priser. Vi arbetar med certifierade och miljömärkta Svanenmärkta tryckerier i hela Sverige, från norr till söder. Vi kan erbjuda väldigt många trycklösningar, även eftereffekter i form av folier, boktryck mm på inbjudningar, visitkort osv.

När det kommer till grafisk produktion - är vi proffs. Här går det på rullande band för att producera tryckoriginal eller formatanpassade layouter som möter alla kriterier som krävs från tryckeriet eller de digitala filer som ska fram.

Vare sig det gäller regelbundna uppdateringar av menyer & menytavlor hos restauranger, marknadsföringsmaterial, annonser, stationärt material, foliedekor för fönster osv så hjälper vi er med ert material. Behöver ni montera upp er butiksmaterial skyltfönstret? Inga problem vi tar hand om hela processen om ni så vill.

Hos Grafstad Designbyrå finns det väldigt många samarbetspartners som täcker upp behovet när kompetensen kräver extra hög precision.